OVER ONS

Blooshoofd vzw is een cultuureducatieve organisatie uit het Gentse die workshops radio en podcasting aanbiedt aan kinderen en jongeren.

De workshops gaan door tijdens schooltijd -op school of in de studio van de Gentse stadsradio- én in de vrije tijd tijdens de vakanties.

Daarnaast heeft Blooshoofd een eigen wekelijkse jongerenwerking, BoenkerZ.

Blooshoofd vzw biedt kennismakingsworkshops aan, alsook verdiepende trajecten op maat van de school en de leerlingen.

Blooshoofd heeft oog voor én ervaring in het werken met jongeren uit een kansarme context
(via OKAN-klassen).

Naast de werking met jongeren gaat Blooshoofd ook aan de slag met volwassenen tijdens teambuildings.

ONZE PEETVADERS

Jonas en Bert zijn de peetvaders van Blooshoofd. We have a dream, dachten ze: Een veilige plek creeëren waar kinderen en jongeren kunnen experimenteren met radio, podcast en aanverwanten. De één studeert radio aan het RITCS in Brussel, de ander leert jongvolwassenen hoe theater te gebruiken in de (kleuter)klas. De één maakt al radio sinds hij uit de luiers is, de ander iets recenter – samen presenteerden ze een radioprogramma over Gent dat nadien een podcast werd. Beiden zijn gemazeld door jeugdwerk: Jonas als hoofdleider in de scouts, Bert als hoofdinstructor op rust. Allebei staan ze voor jeugdwerk waar kinderen en jongeren worden uitgenodigd om iets te leren, om stappen te zetten, maar altijd in een speelse sfeer waar de glimlach (misschien na een grote inspanning) nooit ver weg is…

Bert Van Helleputte

Jonas Vermeulen